ÅRSMÖTE 2016
  14E APRIL 2016

15.15 I SAL 520

 

ANSÖK SENAST 8E APRIL

____________________________________________________________________________________________

 

Vad är ett Årsmöte?
_______________________________________

 Årsmötet är årets viktigaste händelse! Det är på årsmötet en ny styrelse ska väljas, viktiga beslut ska tas och vad som har hänt under föregående år presenteras. Det är jätteviktigt att så många medlemmar som möjligt kommer, detta eftersom att beslut tas genom röstning av medlemmarna. Om det inte är några medlemmar där så kommer ingenting att beslutas! 

Det kommer självklart att finnas fika :)

 

Vad innebär de olika rollerna i styrelsen och hur kandiderar man? 

________________________________________

 Kandidatur skickas till ksgelevkar@gmail.com med ditt namn, klass, vilken (eller vilka) poster du söker samt varför du tror att just du skulle passa. Har du några frågor var det innebär att sitta i styrelsen eller något annat är det bara att vända sig till någon av oss!
Nytt datum om när ansökan ska vara innne kommer

 

Ordförande
Som ordförande är du högsta hönset i styrelsen. Du ser till att alla i styrelsen gör sitt jobb och kallar till möten och bestämmer vad som ska pratas om. Du är ansiktet utåt. Som ordförande ska du gilla att vara en ledare, inte vara rädd för att prata framför folk samt tycka om att hjälpa till  

Vice Ordförande
Som vice ordförande är du ordförandes högra hand. Du är ansiktet utåt till alla medlemmar och kontakten mellan medlemmarna och styrelsen. Om ordförande inte är närvarande är det du som leder mötena. Detta uppdrag passar dig som gillar att prata med människor och tycker om att vara ledare, men kanske inte högsta hönset.

 Sekreterare
Sekreteraren är den som antecknar under alla möten. Allt som sägs och bestäms ska ner på pappret så både medlemmar och styrelsen senare ska kunna se vad som har bestämts. Du är en jäkel på att skriva och du har lätt att hänga med vad som händer.

Kassör
Kassören har ansvar för alla pengar inom elevkåren. Det handlar om att ha koll på hur mycket som kommer in och hur mycket som går ut samt bokföra detta. Ibland får man vara lite hård och säga nej när resten av styrelsen vill spendera onödiga pengar. Som kassör är det bra om du är ordningsam och är organiserad samt har ett intresse för ekonomi.
 

 Sociala medieransvarig 
Sociala medansvarige är den som har ansvar för att all info kommer ut på sociala medier, samt lägger upp roliga och intressanta bilder på instagram och snapchat! Älskar du att vara på instagram, snapchat och facebook? Är du alltid aktiv och tycker om att skriva roliga saker? Då är detta perfekta posten för dig!  

Art Director 
Art Directorn är ansvarig för alla affischer för styrelsen när det är nya event så som insparken eller årsmötet. Som Art Director är det bra om du har kunskap i Photoshop och har en känsla för grafisk design och har lätt för att tänka nytt och kreativt.  

Ordförande för Eventutskottet 
Eventutskottet är det utskottet som är ansvarig för alla event på skolan. Som ordförande för eventutskottet är du ansvarig för den grupp som är med i utskott, du bestämmer när ni ska ha möten, ser till att alla i utskottet gör sitt. Du som tycker om att vara ledare för en mindre grupp samt älskar olika sorters event och att vara projektledare är perfekt som ordförande för eventutskottet!! 

  Ordförande för  Lobbyingutskottet 
Lobbyingutskottet handlar om att förändra på skolan. Elevkåren är inte bara till för att ha massor av skoj och förmåner, det handlar om att förändra det på skolan som eleverna inte är nöjda med. Det kan vara allt från skolmaten till att det är kallt i skolan. Varför inte anordna en rektorsutfrågning?? Som ordförande för lobbyingutskottet så har du hand om en mindre grupp av elever, därför är det bra om du tycker om att ha lite ansvar samt självklart ha ett intresse för att förändra på skolan!

 Ordförande för föreningsutskottet 
KSG har nu fått sina första föreningar, för att de ska veta hur de ska göra och nå ut så behöver de någon som hjälper dem på vägen. Som ordförande för föreningsutskottet så är det ditt ansvar att se till att föreningarna som finns har möten, att det får den marknadsföring de behöver och självklart att försöka få fler att starta föreningar. 

 

Förutom Styrelsemedlemmar söker vi dessutom:

 2st till valberedningen för 2016-2017

 Att vara med i valberedningen innebär att du håller ögonen öppna för medlemmar som skulle kunna passa inför nästa års styrelse. Detta är inte jättemycket jobb utan handlar mer om att kolla runt och prata om folk som kan tänka sig vara intresserad. Mest jobb kommer självklart att vara inför årsmötet 2017. 

En revisor

Revisorns uppdrag är att hålla koll på nästkommande styrelse så att de sköter sig som de ska. Tillexempel att de följer stadgana och håller koll på ekonomin.

 

Vad är en motion?

________________________________________

 En motion är ett förslag från er medlemmar. Det kan vara allt från att ändra något i stadgan, eller något du vill göra under året. Du kan skicka din motion till ksgelevkar@gmail.com med namn, klass och mobilnummer

 

  

HOPPAS VI SES DÄR!


~ Styrelsen


  Nyheter