Årsmöte 2015


Tiden är inne! Årsmöte!
En ny styrelse ska väljas, nya förslag för elevkårens verksamhet ska sättas i verk och vi ser fram emot en dag som kommer kicka igång det nya verksamhetsåret för elevkåren! Årsmöten är fulla av massa krångliga ord, debatter, skratt, fika och olidlig spänning, och vi vill att du är en del av det!
 
 
Vad är ett årsmöte?
Det viktigaste mötet hos elevkåren, där har medlemmarna all makt och det är på årsmötet som man bland annat väljer en ny styrelse som ska ta hand om elevkåren och bestämmer vad som kommer hända i framtiden i elevkåren. Här har ni chans att bestämma vad ni vill ha och se!

Hur söker jag till styrelsen?
Skriv ett mejl innehållande ditt namn, klass, mobilnummer, och varför just du skulle passa för den posten. Mejla till ksgelevkar@gmail.com. Sista dagen att söka är den 6 mars.

Om jag är osäker på om jag vill vara med i styrelsen då?
Då slänger du iväg ett facebookmeddelande eller ett mejl (ksgelevkar@gmail.com) och vi ska ta hand om dig och berätta mer om vad sitta i styrelsen handlar om.
 
Styrelsens poster:
 
Ordförande - Ansiktet utåt till nya elever, icke-medlemmar, skolan och utomstående parter. Du håller och kallar till möten inom och utanför styrelsen. Ditt jobb är att vägleda och hjälpa resten av styrelsen i deras arbete och alltid vara berädd på att tala inför personer du inte känner. En passion för elevkårsverksamhet underlättar som ordförande. Du sitter även med som representant i KSG-rådet.

Vice Ordförande - Du är ansiktet inåt. Ditt jobb är att ta hand om alla som redan är medlemmar. Du kommer alltid finnas där för medlemmarna då de har frågor eller förslag och hjälpa dem komma vidare med sitt engagemang. Du är en viktig länk till aktivitet i elevkåren. Du är även en extra hjälpande hand till utskotten. Du ska kunna inspirera och vägleda, och alltid vara beredd att ta över ifall ordförande inte skulle vara där.

Sekreterare - Du är väldigt viktig för att behålla viktig information inom styrelsen. Du är protokollförare, och räddningen då någon missar ett möte eller glömmer bort vad styrelsen planerat eller diskuterat. Du har även tillgång till alla viktiga pärmar och papper och din egen nyckel till kårbrevlådan, då du har ansvar över posten.

Kassör - Ansvarig av kårens alla pengar. Du har tillgång till banken och ser över tillvilka evenemang kårens pengar ska gå till. Matematiskt kunnig är inte ett krav, men vore en fördel. Du måste kunna tänka kritiskt och långsiktigt inom elevkårens budget.

Art Director - Du står aom ansvarig för marknadsföringen av elevkårens evenemang, det betyder inte att du ska göra allting, men det betyder att du kan fördela arbete och tillföra med egna kunskaper. Du bör vara estetiskt kunnig, gilla att skapa affischer, bilder eller filmer digitalt. Ditt jobb är att utveckla men behålla kårens grafiska profil. Du kommer även vara huvudansvarig av hemsidan.

Sociala Medier Ansvarig - Kontaktperson och talesperson för sociala medier. Du behöver vara mycket aktiv och uppmärksam, ska kunna hänvisa och besvara professionellt, men ändå avslappnat. Du kommer vara länken mellan medlemmar och information! Du kommer jobba i PR-laget tillsammans med Art Directorn.

Eventutskottets Ordförande - Arbetar för gemenskap och sammanhållning på skolan. Utskottet kommer hålla i traditionella event, som killergame, fester, fikan, temadagar, tävlingar... listan är lång och kan bli längre! Av dig krävs det att du kan ha många bollar i luften hela tiden, vara passionerad över ditt arbete och kunna se fördelar och nackdelar med alla evenemang för att gynna så många medlemmar som möjligt.

Lobbyingutskottets Ordförande - Du kommer arbeta för inflytande och förändring på skolan. Du vill ge alla elever möjligheten att få säga sitt om tex. mat och matsal, skolmiljö, scheman, lärare, betyg, skolans aktiviteter etc. Du vill arbeta för en rättvis och trygg skola. Du tar hand om förslag från elevkårens medlemmar ang. skolan, därför kommer du göra ordföranden sällskap på KSG-rådet.

Föreningsutskottets Ordförande - Du är ansvariga över alla föreningar tillsammans med ditt blivande utskott. Ditt jobb är att motivera, inspirera och få elever på skolan att ta sina intressen till skolan och skapa föreningar. Du kommer godkänna och hjälpa föreningar, sprida pepp till medlemmar att engagera sig året runt i samband med föreningstävlingar, mässor och inspirationsdagar.
 


Vadå motion?
En motion är ett förslag från er, våra medlemmar. Finns det något specifikt ni vill föreslå eller ändra i elevkårens verksamhet och framtida planer. Har du ett förslag? Skriv då en utförlig beskrivning av ditt förslag, ditt namn, klass och mobilnummer och mejla till; ksgelevkar@gmail.com. Sista dagen att lämna in en motion är 27 februari.

Vadå proposition?
En proposition är ett förslag från styrelsen. I år finns det ett förslag om att elevkåren ska byta namn, att vi ska officiellt skriva in styrelseposterna i våra stadgar och en stor ny plan om vad elevkåren kommer ha för sig nästa år. Allt detta kan ni läsa här:
https://docs.google.com/document/d/1Ujn86EjzgJYKCcbGGhfNPDIxl1p9BLDzwX2cXBMcifg/edit?usp=sharing
 


Valberedningens förslag på nästkommande styrelse och alla handlingar för årsmötet kommer finnas tillgängliga den 9 mars.

Något att ÄTA och DRICKA kommer erbjudas och vinnaren av KILLERGAME kommer även att avslöjas!

~ Styrelsen


  Nyheter                                

Kärleksveckan 2015


 
Denna vecka handlar bara om att älska och uppskatta. Så hela nästa vecka kommer skolan vara full med mys, kärleksbrev, fika och pussar. Styrelsen önskar er alla en glad alla hjärtans dag (vecka)!
 
Medlemsfikat: Precis som i höstas, men vi har lagt till en liten extra hemlig twist! Det enda du behöver göra är att ta med ditt medlemskort och ditt bästa humör! Måndag 11.00-12.00!

Ryska posten: Det går ut på att du ska kunna skicka en hälsning till dina kompisar eller din crush, tex Tack för att du är en fin vän eller du är galet snygg! Du väljer själv om du vill vara anonym eller inte. På framsidan av lappen skriver du namnet och klassen på personen som ska få lappen. Du kan senast lämna din lapp i kårlådan, på onsdag kl 17.00. Lapparna delas ut på fredag.

Bröstcancerfika: Här väljer du hur många kronor du tycker fikat är värt. Det går ut på att få in så mycket pengar som möjligt till bröstcancer fonden. Alla elever kan betala från 1 kr och uppåt. Torsdag, 12.00-13.00!

Hångelhörna: Det kommer sitta röda gardiner vid nått av borden i gröna loungen. Och som på namnet, är det fritt fram att hångla där med vem du vill!

Kärleksvägg: Skriv en gullig hälsning på en post it lapp och sätt upp den på kärleksväggen i gröna loungen.

 

 

~ Styrelsen


  Nyheter                                

Sammanställning av matenkät


Den 3 december avslutades den skolmatsenkät som låg uppe på schoolsoft. Antalet personer som närvarade val väldigt få, vilket gör resultatet väldigt sagt. Trots det så var åsikterna väldigt blandade, vilket är positivt för att få bredare syn över vad våra elever faktiskt tycker om skolmaten.

Vi har nu gjort en sammanställning av de svar vi fick in och kommer presentera det nedan. Alla åsikter kan tyvärr inte tas upp, men vi har försökt att få med så mycket information från eleverna som möjligt. Senare i vår kommer ännu ett matmöte/utfrågning/enkät att hållas och vi rekommenderar att oavsett om du har positiva eller negativa åsikter, att du för fram din åsikt.

Å styrelsen i elevkårens vägnar  tackar vi allihopa som så utförligt svarat på enkäten och hoppas att skolledningen och Carolas Eko kommer att ta till sig era åsikter!

 
Länk till sammanställning (öppet google docs)

~ Styrelsen


  Nyheter