Ordf. och Sekr. till Gävle!


God fredagsmorgon kära medlemmar! Just nu sitter jag, ordförande Evelina, och sekreterare Emilia på tåget påväg mot Gävle. Varför till Gävle? Jo, för att det är just denna helgen som Sveriges Elevkårer, våran moderorganisation, har kongress! Vi ska tacka av styrelsen, rösta fram en ny, diskutera propositioner, förhoppningsvis få många debatter, träffa 100 andra elevkårer och bara hänga med resten av kårsverige för en hel helg! Detta liknar Upptakt14 som ni såg vår Kassör, AD och Utskottsansvarige åka iväg på i våras, men nu är det vår tur, som vi har längtat!
 
Vill ni följa oss under helgen så kommer vi livetwittra från våra egna konton - här och här - (observera att vi är duktiga på att livetwittra) samt uppdatera lite på kårens konto, här. Håll även utkik på kårens instagram, hashtagen #SEkongress14 på twitter (vi ska trenda!) och om ni vill se själva kongressen LIVE, så sänds den här lite då och då! Vi hörs nästa vecka med en story om hur helgen varit, matmöte och vår efterlängtade medlemskortsrelease! Trevlig helg! x
 
Bild från Årsmötet 2013
 
~ Evelina Möller Pihl, Ordförande

~ Styrelsen


  Nyheter                                

Skynda att beställa studentmössan!


Treor, hör upp!
Ni som inte har gjort färdigt eran studentmössa, inte har börjat på mössan eller vill kolla en sista sak innan den sätts i produktion, så måste ni göra det innan den 30 november, som är om 5 dagar! För att göra det gå in på: http://www.kungsten.abcgruppen.se/ och skapa ett konto, skapa din studentmössa och skicka fakturan hem till dig! Vi räknar ner dagarna tillsammans!
 
 

~ Styrelsen


  Nyheter                                

Matmöte


Kungstenselever! Matfantaster!
Här kommer er chans att sätta ord på vad ni tycker om skolmaten, matsalsmiljön och ge förslag på ändringar och önskningar, även ta upp det ni tycker är bra. Diskutera med styrelsen eller skriv ner en sammanfattning på plats med vår hjälp. Skriv även ner frågor och ta med hit så ska vi göra vårt bästa att svara direkt eller ta fram svaret åt er! Det kommer även finnas en enkät du anonymt och frivilligt får svara på innan du går. Detta möte hålls en gång per termin där alla är välkomna att säga sitt, så se till att ta chansen. Vi hör många personer som har starka åsikter på maten, och för att göra skillnad måste vi veta exakt vad ni tycker, så detta är den perfekta möjligheten att förändra! Det kommer vara ett drop-in möte, 3 december, 15:00-16:30 i sal 315. Kom hit efter skolan eller på en rast, stanna jättegärna kvar för att hjälpa oss få fram elevernas åsikt om maten!

För frågor skriv ett inlägg nedan eller mejla:
ksgelevkar@gmail.com
 
Skriv ner i almenackan! 3. dec, 15:00, sal 315!
-------------------------------------------------------

FAQ

➤ Får bara kårmedlemmar komma?
Svar: Nej, alla är välkomna då maten berör alla på skolan!

➤ Kan en representant från klassen ta med hela klassens åsikter?
Svar: Ja, det går bra. Men för att få ännu mer insikt i vad ni tycker så är det bästa att komma och representera er själva.

➤ Hur går man med i matrådet?
Svar: Vår elevkår har inget matråd, då det inte finns tillräckligt med intresse att hålla rådet aktivt och enligt kårens stadgar. Så därför har vi ett matmöte per termin där alla är välkomna att tala, istället för en person per klass. Vi vill få en bredare syn och det är svårt för en person att representera en hel klass med blandade åsikter. Men är du intresserad av att arbeta med matrådet kontakta gärna styrelsen eller mejla oss!

➤ Varför vill matsalen inte ha mjölk fler dagar i veckan?
Svar: Carolas Eko, som är de som anordnar skolmaten står inte för mjölken, det gör vår rektor Per.

➤ Varför är maten ekologisk? Kan man ta bort det?
Svar: Carolas Eko vill bara servera ekologisk mat och vi är säkra på att de inte vill gå emot sin egen vision.

~ Styrelsen


  Nyheter