Bli medlem i kåren!


Medlemmarna är viktigast!
 
Att vara medlem i kåren kräver inte att du måste vara med på massa möten, samla åsikter från klassen eller göra massa saker du inte vill göra. Kåren finns till enbart för att gynna dig och ge dig möjligheten att göra din idé till verkligen, varesig det är ett evenemang eller en åsikt på skolan. Elevkåren är en fristående organisation och styrs enbart av elever, inga lärare eller ens rektorn har någon inblandning i vår verksamhet och även om styrelsen är beslutande och organiserande över verksamheten, så är ändå du som medlem viktigast!
 
Hur blir du då medlem?
 
För att bli medlem i kåren och ta del av de roligheter och den gemenskap vi har, så behöver vi ditt namn, mobilnummer och födelsedag att skriva in på medlemslistan (för att bevisa att vi inte sitter och hittar på medlemmar). Ett medlemskap kostar 20 kr. Medlemskapet håller ett helt läsår innan du måste förnya det. 
 
Men var?
I gröna loungen på tredje våningen finns Kårlådan vid sjuksyster och SYV, finns medlemslappar och kuvert. Lämna uppgifter + 20 kr i kuvertet. Det tar cirka 1 minut att fylla i en sådan. Vi har även registreringslappar med oss under varje event vi har så du kan bli medlem direkt på plats. Behöver du hjälp med registreringen kan du alltid ta fast styrelsen i korridoren - eller på eventet - så hjälper vi dig gärna. En minut registrering och ett helt år framöver fyllt med kårskoj! 

~ Styrelsen


  Bli Medlem                                

Kommittéer


Vad är en kommitté?
En kommitté skapas av en liten grupp elever som vill arbeta med ett specifikt ämne under en speciell tid. Som t.ex vid insparken så sätts en insparkskommitté ihop och består av de som vill arbeta med att planera insparksfesten, gruppen upplöses efter att deras uppdrag är slut och deras event har varit. Varje kommitté har två ansvariga personer för att underlätta all planering under den bestämda tidsperioden.
 
Kan jag skapa en kommitté?
Om du och dina vänner har en idé av något typ av event som kåren kan införa, en lekdag så väl som en politisk debatt, så gå ihop i grupp och prata med vår någon av oss från Styrelsen alt. maila ksgelevkar@gmail.com som kommer hjälpa er bilda en kommitté och ta kontakt med resten av styrelsen som kommer hjälpa er hjälp med finansiering, marknadsföring och allt ni kan behövas ha hjälp med! För att vara med i en kommitté krävs inte medlemskap i elevkåren, ett bra sätt för dig som är osäker på vad kåren gör och kanske bara testa på att hänga med i planeringen i något av våra stora event!
 


~ Styrelsen


  Kommittéer                                

Föreningar


Vad är en förening?
En förening är en sammanslutning av elever som delar ett visst intresse och bedriver då en avgränsad verksamhet. Det kan röra sig om politik, en tv-serie, en sport eller helt enkelt ett gäng som gillar att gå och fika tillsammans. På KSG så har årsmötet bestämt att varje förening ska ha någon typ av verksamhet minst en gång i månaden för att hålla aktiviteten igång, detta behöver såklart inte vara något stort, utan bara vara ett litet samlingsmöte med medlemmarna och ta en kaffe eller bara sitta och snacka.
 
Kan jag starta en förening bara sådär?
Ja, såklart du kan, och det är superenkelt också!
1. Bestäm vad din förening ska ägna sig åt och utse en ansvarig (till exempel du!).
2. Hitta minst två personer som delar ditt intresse då man måste vara minst tre för att bilda en förening.
3. Skriv lite regler som föreningen har, till exempel att man ska respektera alla.
4. Skriv ner allt detta och kontakta utskottsansvarige Amanda Lind.
 
Svårt att hitta Amanda? Mejla infon till ksgelevkar@gmail.com tillsammans med kontaktuppgifter till föreningens ansvarige så han kan få tag i dig! Kom ihåg att elevkåren alltid gör sitt bästa för att ge föreningarna underhåll, marknadsföring och styrelsen kommer alltid finnas där för vilka frågor eller problem som kan tänkas komma upp! Vi vill hjälpa er förening växa och göra det bästa av er tid tillsammans!
 

 
KSG Elevkårs föreningar:
 
HBTQ+ förening

~ Styrelsen


  Föreningar