Nytt kårår, nya möjligheter!


Kära medlemmar!
Sommaren lider mot sitt slut och skolan närmar sig. Många suckar, men inte jag. För det betyder att jag får komma tillbaka och arbeta med kåren igen, medlemmarna och styrelsen igen! Kalla mig en nörd, för det gör jag också! "Vänta lite Evelina, får jag bara fråga, vem jobbar med kåren på sommarlovet?" "Jo, det gör jag!"
 
Då jag var hemma hos mina föräldrar förra veckan så frågade pappa hur jag kände inför att gå tillbaka till skolan igen, jag svarade; "Det ska såklart bli jättekul, det är ju utlandspraktik, kompisar och så elevkåren!" Han rynkade pannan åt mig och himlade med ögonen medan han förklarade att han inte förstod vad jag tyckte var så kul med elevkåren. "Men pappa, du vet kåren har lärt mig mer än vad samhällslektionerna har gjort. Och jag har fått så många underbara vänner, jag har fått vara med och skapa skillnad på min egen skola och jag får träffa grymma inspirerande människor som brinner för samma sak som jag gör: skapa en mer givande skoltid." Allt låter såklart så cheesy, men det är sant, utan elevkåren så hade KSG inte varit densamma för mig. Under mitt första år som ordförande så insåg jag att det var det här jag ville hålla på med. Det är som den där underbara känslan då man ger bort den perfekta födelsedagspresenten och hen du gett den till blir så glad att hen inte vet vart hen ska ta vägen! Den känslan får jag, då jag får höra hur våra medlemmar uppskattar det kåren gör.
 
Mycket ska planeras och göras innan jul. Imorgon väntar terminens första styrelsemöte (och styrelsefika!), det ska bli skönt att träffa alla igen och även välkomna Alice tillbaka till sverige och in i styrelsen efter sitt utbytesår i USA! Vilken termin vi har framför oss, skolval, kick-off, nya elever och en helt rad av förslag som ni, våra medlemmar, skickat in förra terminen! Vi har hört allt från vattenkrig till övernattning! Jo, mycket ska göras och vi vill få våra medlemmar ännu mer aktiva och medvetna om vilken makt ni har att skapa och påverka på skolan genom elevkåren, så därför har denna hemsida skapats till er. Ser ni fliken "Medlemmar"? Där finns all information om hur du ska hitta rätt för att komma in i kårlivet med oss, jag lovar, ni kommer inte ångra er!
 
Glöm inte bort att det är nytt läsår, ny årskurs. Vilket betyder att medlemslistan börjar om på noll igen! Så vem blir först att slänga i en ifylld medlemslapp plus en tjugosedel i kårlådan i gröna loungen? Blir det du nya etta som börjar gymnasielivet med att gå med i kåren (psst, det gjorde jag!) Blir det du kära tvåa som nu lärt känna kåren lite mer och vill hänga på själv? Eller blir det du spralliga trea som vill se till att få det mesta utav kåren innan studenten närmar sig? Tro mig, ett år går fortare än man tror, och varför inte bara göra det bästa av din gymnasietid?
 
Nej, ska dricka upp kaffet och spela lite Borderlands 2 nu, babblar på som vanligt (man vänjer sig nog!). Med dessa förord ville jag bara hälsa er välkomna/tillbaka till Kungstensgymnasiet och jag hoppas att ni kommer få ett superduper oförglömligt bra kårår!
 
~ Evelina M Pihl, Ordförande

~ Styrelsen


  Ordförandeordet